Terug Info Foto's Planten Tuin Overig Links Gastenboek
Palmexotica home
Email palmexotica
Mijn tuin
Hieronder kan je de ontwikkelingen van mijn tuin zien. Je kan op het vorige/volgende jaar klikken voor de foto's en info over dat jaar.
De aanplant van mijn grootste en mooste palm: een Butia capitata
Hier is de tuin te zien, waarbij er vele stoeptegels zijn weggehaald en gebruikt zijn om een bult te maken achter in de tuin
In maart 2006 begon het eindelijk warmer te worden zodat ik de tuin kon gaan aanleggen. Hier had ik lang op gewacht! Als eerste wat tegels eruit en de nieuw aangekochte Butia capitata aangeplant. Een weekje later alle ongewenste tegels eruit en die tegels achterin de tuin gebruikt om een muurtje te maken. Er gaan bijna 200 stoeptegels in dat muurtje!
Hier wordt de tuin egaal geharkt en is er zand over de stoeptegels gedaan
De ingezaaide tuin, met de bult die klaar is om gebruikt te worden
Dit is hoe de tuin eruitziet als het gras is ingezaaid en de bult klaar is. Jammergenoeg heeft de Chamaerops humilis speerrot gekregen. Tevens is er een vrij grote Yucca gloriosa X recurvifolia (links achterin) aangeplant.
Een mooi gezicht om een exotentuin te zien ontstaan
Het stenen muurtje is nu overdekt met aarde zodat het een bult wordt voor de afscheiding van de tuin. Tevens is het een geschikte plaats voor planten die graag droge "voeten" hebben. De tuin wordt hier ook geëgaliseerd en geharkt zodat het gras ingezaaid kan worden.
Hier heeft de tuin de eerste stenen gekregen afkomstig uit de Ardennen (natuurlijk gekocht bij het tuincentrum). Deze stenen geven een mooie warme uitstraling en moeten de tuin een iets meer mediterraans tintje geven. Daar is op deze foto natuurlijk nog weinig van te zien, evenals het gras, dat nog moet opkomen.
Hier is het april 2006. Er zijn bij de vijver veel meer stenen aangbracht en de bult heeft ook een laag grind van dezelde steensoort gekregen. De eerst plantjes zijn nu geplant op de bult. Tevens staan de nieuwe planten al klaar om gepoot te worden. Het betreft een Olea europea (olijfboom) en een Chamaerops humilis "vulcano" (afkomstig van het Italiaanse eiland Vulcano). Ook nog een Agave havardiana, maar die staat niet op de foto.
De eerste barbeque van het seizoen, in de nieuwe tuin

Hier is het wat later in april en is het gras net opgekomen. Tevens is het al een stuk warmer, dat vraagt om een barbeque! De eerste van het jaar en er zullen nog vele volgen...

De Chamaerops humilis "vulcano" en Olea europea zijn ook geplant en hebben stenen aan de voet gekregen.

De vijver en bult zijn nu bijgewerkt, tevens zijn er nieuwe planten aangekocht
Hier is het alweer mei 2006. Als grootste verandering is de Chamaerops humilis bij vijver vervangen door een (veel mooiere) Brahea armata, met prachtige bijna witte bladeren. Aanvankelijk wilde ik de Chamaerops humilis weggooien vanwege speerrot, maar heb deze toch nog maar een kans gegeven in een pot en plekje in de zon.
Een beter zicht op de nieuwe aanplantingen
Hier begint de tuin meer vorm te krijgen en is het gras aan het opkomen
Hier is de Brahea armata wat beter te zien. Ook heeft de bult weer een nieuwe aanwinst erbij. Namelijk een Opuntia ficus indica (welke niet winterhard is), dat is de cactus bovenop de bult. De grasmat is intussen ook al een stuk dichter geworden.
Juni 2006, de planten genieten van de warmte en zonneschijn. Als beloning groeien ze goed en bloeit een enkeling.
Als nieuwe aanpassing is er een smalle strook gemaakt langs de schutting, met talrijke aanplantingen
Een mooie weelderig groeiende bult
De tuin in Juli 2006. De grasmat is nu aardig dicht geworden en er staan weer wat nieuwe planten. Links naast de vijver staan 2 lavendel struikjes en rechts naast de vijver een rijtje canna's. Jammergenoeg doet het olijfboompje (rechts in de voorgrond) het erg slecht. Deze heeft bijna al z'n bladeren verloren.
Links achterin de tuin is een stukje gras vervangen door een grind gedeelte. Hier staat o.a. de Chamareops humilis welke inmiddels hersteld is van de speerrot en een nieuw blad heeft gemaakt. Tevens staan er in dit stukje wat nieuwe succulenten en een kleine Yucca filamentosa "bright edge".
Het begint er nu echt als een exotentuin uit te zien
Een nieuw rotstuin gedeelte
September 2006, eindelijk de eerste Canna in bloei. Verder groeien (bijna)alle planten uitstekend.
Vanuit het gras is hier mooi te zien dat de tuin er goed bijstaat. De Butia doet het goed en de Yucca gloriosa X recurvifolia is echt als kool gegroeid! Tevens hebben we als nieuwe aanwinst een griekse pilaar.
Opdeze foto is de tuin te zien, met op de voorgrond een prachtige nieuwe Griekse pilaar
Vanuit het gras ziet het er heel natuurlijk uit
De winterbescherming wordt opgezet
Omdat ik de hevige sneeuwval van november 2005 nog niet vergeten was, is de winterbescherming reeds eind oktober 2006 opgebouwd. Gezien het zeer zachte najaar van 2006 was dit veel te vroeg. Maar dat wist ik toen nog niet...
De knaloranje winterbescherming staat