Terug Info Foto's Planten https://www.eawagelaar.nl/Tuin Overig Links Gastenboek
Palmexotica home
Email palmexotica
Mijn tuin
Hieronder kan je de ontwikkelingen van mijn tuin zien. Je kan op het vorige/volgende jaar klikken voor de foto's en info over dat jaar.
Een dik pak sneeuw over de goed beschermde exoten tuin
Een winterzonnetje op de Sabal minor
Op 8 februari 2007 was het dan eindelijk zover. De eerste sneeuw! En best veel ook. Deze sneeuw was alleen binnen 12 uur al weer gesmolten, 's nachts wel te verstaan! De winter van 2006/2007 stelt dan ook weinig voor.
De vijver staat er goed bij
De Agave havardiana in winterrust
Op 24 februari een paar zonnestraaltjes op de net geplante Sabal minor en verpootte Agave havardiana. De vijver staat er ook florissant bij!
De Butia capitata met daarom Cycas revoluta
Een Cycas revoluta experiment
Mooi bloeiende vetplantjes rondom de Cycas revoluta
Alles ziet er goed uit
De canna's doen het goed
Mooi bloeiende vetplantjes rondom de Cycas revoluta
De Albizia julibrissin
Erg mooie rode bloemen van een Canna
2 kleurige Canna bloemen zijn ook heel mooi!
De nieuwe Hibiscus doet het nog niet zo goed
Er zit heel veel leven in de vijver
Een mooie exotische nachtfoto
De Cycas revoluta maakt nieuwe bladeren aan
De Ficus carica (gewone vijg) doet het prima
Een rode Canna met een oranje bloem is erg mooi om te zien
Wat een prachtige bloemen maakt de Nymphaea capensis!
Wat een prachtige bloemen maakt de Nymphaea capensis!
De tuin staat er hier prachtig bij!
In oktober is het al koud aan het worden

De grote kuip met de oudste Cycas revoluta kon wel wat aankleding gebruiken. Dus heb ik er een Delosperma soort in gezet die mooi paars bloeit. Dat geeft al een heel ander gezicht!

Onder zie je de vijver in april, dat was een mooie en warme maand. De planten doen het dan ook goed. Rechts op de onderstaande foto zie je de canna's al opkomen, die hebben de winter glansrijk doorstaan!

Op de onderste en rechter foto is het al juni 2007. De canna's groeien goed en zien er gezond uit. De net geplantte Albizia julibrissin "Rosea" moet nog flink groeien. Hij is nu nog maar 1 meter hoog, momenteel worden de canna's nog hoger. De bedoeling is dat over 1 of 2 jaar, de Albizia boven de canna's uitgroeid en een mooi bloeiend boompje wordt.
De onderstaande foto's tonen de nieuw aangeplantte Canna's met rode en rood/gele bloemen. Deze zijn gekocht voor wat meer bloemvariatie.

De vijver doet het goed, zoals op de rechter foto te zien is. Wel heb ik er mosselplantjes (dat zijn de drijfplantjes) in uigezet die wat schaduw moeten geven en overtollig nitraat uit het water halen (wekelijks kon ik een handvol mosselplantjes verwijderen).

Tevens heb ik er een Nymphaea lotus (de waterlelie met de rood gespikkelde bladeren) uitgezet omdat dat een meer tropische waterlelie is dan de Nymphoides peltata. De Lotus ging het uiteindelijk zo goed doen, dat ie te groot werd voor de vijver en deze heb ik uiteindelijk vervangen door een veel geschiktere en iets minder tropische Nymphaea capensis, die ook nog veel mooier bloeit.

De vissen (Xiphophorus maculatus of Platy) doen het ook goed en hun uitbreidings drang wordt in toom gehouden door ze maar 1 keer per week bij te voeren. Het is heel leuk om te zien dat er toch steeds weer jongen van komen en een deeltje ervan groot wordt.

Op de foto links is te zien dat de Cycas een nieuwe krans bladeren krijgt. Het is dan inmiddels al juli 2007. Helaas is dat een (te)koude en natte maand voor de tijd van het jaar, dat komt de groei van de planten niet ten goede.

Op de foto hieronder staat een Hibiscus cultivar genaamd Newbiscus Mauvelous. Deze pas geplantte plant moet voor mooie bloemen gaan zorgen. Volgens de bijgevoegde informatie, worden de bloemen zeer groot (grootste van alle Hibiscus soorten en variëteiten).

Op de linker foto is een pas aangeplantte Ficus carica (vijg) te zien. Het is dan inmiddels al augustus 2007, wat vrij laat is om nog exoten uit te zetten. Hopelijk gaat deze plant ondanks dat, goed de winter door en krijgen we in de toekomst heerlijke vijgen van deze struik.
Hoewel ook augustus te koud en nat was, waren er ook mooie zonnige dagen. Dat is mooi te zien op de foto boven. De Butia doet het goed, alleen groeit hij een stukje minder snel dan in de erg warme zomer van 2006 (4 of 5 bladeren in 2006 tegen 3 bladeren in 2007). Op de foto's boven en links is mooi te zien dat de Canna's inmiddels zijn gaan bloeien. Nu bloeit ook de roodbladige variant, die in 2006 niet tot bloei kwam door de te late aanplant.
Op onderstaande foto's is te zien dat eindelijk in september 2007 de Nymphaea capensis bloeit. Het is een varrasing dat die paarse bloemen geeft omdat het de "king of the blues" zou zijn, die blauw bloeit. Wel een leuke verrassing omdat deze bloemen ook prachtig zijn! Helaas is de bloei te laat in het jaar pas op gang gekomen, waardoor ik er niet lang van heb kunnen genieten. De luchttemperatuur was inmiddels al te laag geworden, waardoor er nauwelijks bloei is geweest. Hopelijk (als die goed de winter doorkomt) kan ik volgend jaar meer een mooiere foto's tonen van de bloei, die dan veel eerder zal zijn.

Op de onderstaande foto's is het alweer oktober 2007 en zijn de eerste nachtvorsten geweest. Leuk om te zien is dat de tuin van de buren "wit" is van de nachtvorst t/m de heg en dat m'n eigen tuin nog vorstvrij is. Dat komt door de vijver die verwarmt is en de tuin wat warmte meegeeft.

Rechtsonder is een groene kikker te zien die een veilig plekje zoekt in de Butia. Kikkers zijn erg gek op de verwarmde vijver, soms zitten er tot wel 6 kikkers in dat kleine vijvertje!

Onder en rechts foto's van april 2007. Naast de Butia capitata heb ik 3 Cycas revoluta's gezet. Dit is een experiment, elke cycas heeft een verschillende leeftijd (en dus grootte). Nou ga ik kijken hoeveel dat uitmaakt voor de vorstbestendigheid en aan de hand daarvan ga ik bepalen wanneer de Cycas panzhihuaensis in de tuin kunnen.
Rechts is een mooie nachtfoto te zien van de tuin in juli.
Deze kikker zoekt een schuilplaats in de Butia capitata